05. Energi

Kärnkraft!

2019-10-21 23:20 #0 av: Aasi1

Ska vi lyckas minska våra utsläpp och minska beroendet av fossila energikällor så måste vi börjar bygga ut kärnkraften. Att påstå att vi endast ska klara oss på väderberoende energikällor så som vind och sol är orealistiskt. Det kommer bara sluta med att vi går samma väg som Tyskland, där kolkraftverk står för en stor del av elproduktionen. I dag är 98% av Sveriges elproduktion fossilfri tack vare att kärnkraften och vattenkraft tillsammans står för 80% av vår energiförsörjning. Våra kärnkraftsanläggningar börjar bli gamla och behöver rystas upp och vi bör bygga nya moderna kärnkraft och sattsa mer på kärnfraftsforskning i sverige. Dagens kärnkraftsreaktorer kan köras ca 20-25 år till och har vi inte sattsat på kärnfraften till dess så kan vi få problem.

Jag kan inte förstå att det finns dom som säger sig värna miljön och är så ovilliga att sattsa på kärnkraft som är klimat smart. Vill dom hellre att vi köper in el från Tyskland som har producerats av kolkraftverk. Juste då har utsläppen inte skett i sverige! För CO2 bryr sig säkert om nationsgränser.

Anmäl
2019-10-21 23:58 #1 av: QASIK

https://www.naturskyddsforeningen.se/karnkraft

Medarbetare på Personlig Utveckling
Jag förstår inte varför folk förstör. Förstår folk?

Anmäl
2019-10-22 21:54 #2 av: moondancer

Dock har vi problemet med dels avfallet från kärnkraten som vi inte har någon vettig slutgiltig lösning för än och dels brytningen av bränslet. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.