Den svenska köttindustrin/mjölkindustrin+Miljö ??
p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }
Halloj !
Har en liten konstig fråga och vet inte riktigt om jag kan/ska placera denna fråga i denna avdelning/forum?
Men den är ju förknippad så jag hoppas någon kan/vill svara ?
Min fråga är : var kan man hitta information om den svenska kött och mjölkindustrins utsläpp och miljöpåverkan ? ( som är opartisk och icke bekostad/framtagen av den svenska kött och mjölkindustrin)
Finns det någon/några?
Finns ju många sidor/artiklar och dokumentärer på engelska om kopplingen mellan klimatförändringar/miljöförstörelse och kött/mjölkindustrin. (som Cowspiracy till exempel)
Livsmedelsverket har en informationssida, kanske hittar du ngt matnyttigt där.
https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/miljo/miljosmarta-matval2/kott
Även jordbruksverket har en sajt:
Naturvårdsverket har oxå information:
Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.
@ Pyttelite
Tackar så mycket för länken 🙂
p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }
Men vill gärna få tag på mera specifik information om hur mycket som släpps ut och vad och jämfört med andra länder etc ! Finns kanske inte ? (länken från http://www.jordbruksverket.se var intressant och informativ hoppas det finns flera än mera ingående ?!)
Om du tittar på de övriga länkarna som jag la till ovan hittar du mer information där.
Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.
ska absolut läsa dem noga allihopa (skumläste bara snabbt precis)
tackar igen för länkarna :)
En mycket komplicerad fråga som oftast förenklas i debatten. En som seriöst försöker att borra sig in i frågeställningarna är Gunnar Rundgren, en av initiativtagarna till KRAV odlingen i Sverige.
Det viktiga är ju om man vill bidra till minskade koldioxidutsläpp är vad vi äter istället för t.ex. kött. Kanske kan länken ge dig några svar.
http://tradgardenjorden.blogspot.com/2018/02/pastsallad-ar-inte-battre-for-klimatet.html
Han har även gett ut några böcker, kan rekommendera böckerna till alla som är intresserade av maten vi äter och framförallt hur den produceras.