01. Allmänt om miljön

Skydda Amazonas regnskog

2019-05-07 12:04 #0 av: Tant Grön

Brasiliens president Jair Bolsonaro öppnar för att ytterligare exploatera Amazonas regnskog. Det skulle få förödande konsekvenser för jordens klimat. Skriv på för att protestera: 
https://www.greenpeace.org/archive-sweden/se/skog/amazon/?utm_source=facebook.com&utm_medium=advert&utm_campaign=se_forests_fr_amazon&utm_term=se_fr_leadgen_forest_amazon&utm_content=felicia&fbclid=IwAR0A8CC8kwfmXjmfoud3u4qBVPA1_slx-Aa-1yC2GZRHN6fdQkes-Erie-o

Anmäl
2019-05-07 13:04 #1 av: LBB

Där skulle man kunna slå två flugor i en smäll.

1 Brasilien behöver inkomster

2 Världen behöver Brasiliens regnskog.

Alltså förs resurser över till UN.

UN arrenderar stora arealer urskog av Brasilien = inkomster till staten Brasilien

2  UN anställer lokalbefolkning som skogvaktare, så att inte bolag o kriminella förser sig olagligt = skydd för skogen + inkomster för lokalbefolkningen.

På så vis skulle världssamfundet få tillgång till den genetiska resurs som urskogen utgör + att det ekosystemet bevaras

Anmäl
2019-05-09 08:17 #2 av: Magi-cat

#0 Det är alldeles fruktansvärt och skulle få förödande och irreparabla konsekvenser! Gråter

Från uppropet:

"Amazonas är världens största regnskogsområde och även den mest artrika skogen på jorden. Man brukar kalla Amazonas för "jordens lungor" och området spelar en avgörande roll i att bevara jordens klimat.

Trots detta är Amazonas under ständiga hot från bland annat boskaps- och sojaindustrin, dammbyggen och skogsavverkning – och VARJE MINUT skövlas två fotbollsplaner med regnskog.

Nu planerar Brasiliens regering, under ledning av president Jair Bolsonaro, att öppna Amazonas för ytterligare exploatering: att omvandla ovärderlig regnskog för produktion av allt från nötkött, soja och virke till utvinning av olja.

Det finns ingen tvekan om att det här kommer få förödande konsekvenser, inte bara för det rika djurlivet och ursprungsbefolkningen som lever där – utan även för hela vår planet.

Att förlora Amazonas, vore att förlora kampen mot klimatförändringar"

edit: texten blev konstig i mitten. Markera den så syns den. Glad

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-05-09 09:29 #3 av: LBB

Ja, och iom att det är så viktigt för jordens folk så skulle man väl göra som jag föreslår...istället för att bara slå på trumman

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.