01. Allmänt om miljön

Välj den fula

2018-12-29 22:02 #0 av: Tant Grön

Nästa gång du köper frukt och grönsaker, så välj inte de mest perfekta, utan ta frukt med skönhetsfel och krokiga morötter. Det slängs ofattbara mängder med frukt och grönt, bara för att vi vill att de skall vara perfekta.

Anmäl
2018-12-29 23:16 #1 av: Stallmima

Försöker verkligen att inte vara "petig" när jag handlar, vet att det slängs massor med mat som har skönhetsfel eller blivit överbeställt av matföretag. Tyvärr är det vi konsumenter som har den uppfattningen att vissa saker inte är bra för utseendets skull.

Anmäl
2018-12-30 08:55 #2 av: Magi-cat

#0 Det ska jag tänka på! Det är otroligt hemskt att slänga felfria morötter och gurkor t.ex. bara för att de är krokiga, det är bara kul med personlighet, ju!

Men jag tycker inte man kan skylla på konsumenterna, de/vi är ju vana vid hur det ser ut i de oändliga diskarna med livsmedel! Det är lätt att invaggas i tron att något är fel om det avviker.


Det är industrin som tagit fram rakhetsnormerna då det är effektivare att packa grönsaker som ser ut på ett visst sätt och således ger störst vinst när de ska köras oändliga sträckor på vägarna...

Fram för variation!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-12-30 09:05 #3 av: Tant Grön

Sist jag handlade clementiner och morötter så valde jag frukten som hade lite fläckar och morötter som var lite krokiga. Det var på Willys, kanske att dom börjat tänka på svinnet och därför tagit in frukt och grönt som inte var helt perfekt.

Anmäl
2018-12-30 09:29 #4 av: Magi-cat

Som med äpplen....Det var ett rikt äppelår i år. Men hemmaodlade äpplen har sina skavanker, de är olika stora, ser lite individuella ut och får rynkigt skal vid lagring.

"Köpefrukten" är alltid perfekt, äpplena likadana och och har inga individuella skiljaktigheter. Det är ju inte naturligt!

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.