11. OT - Off topic

Knäckebröd på sump

2018-11-08 18:51 #0 av: Tant Grön

Någon som ser programmet Maträddarna? Det går idag på TV 1 kl. 20.00. Man kan också se det på svtplay. https://www.svt.se/matraddarna/
Skulle ni våga äta knäckebröd gjort på kaffesump? https://www.skd.se/2017/09/14/stjarnkock-bakade-knackebrod-pa-sump/

Anmäl
2018-11-08 18:57 #1 av: MonicaLagerquist

Baka på sump måste jag testa när jag får ett kök igen.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-11-08 18:59 #2 av: Carmarino

Kaffesump är ju bara "urvattnade", malda kaffebönor, så det är ju inget som är farligt att äta.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-08 19:02 #3 av: Tant Grön

När jag var liten sa min mamma att det var farligt att äta. Vet ju inte hur mycket koffein det finns kvar i sumpen. Kanske inte bra för barn?

Anmäl
2018-11-08 20:52 #4 av: moondancer

Med tanke på hur mycket sump man genererar kanske man skulle testa. Finns det något bra recept?

Anmäl
2018-11-08 21:24 #5 av: Tant Grön

#4 Så här står det att han gör:

– Sumpen är fiberrik. Om vi blandar den med något annat fiberrikt – överblivet bröd – rör ihop det med vatten och kavlar ut och gräddar i ugnen, får vi ett underbart aromatiskt knäckebröd. Det smakar knappt kaffe trots att det innehåller en tredjedel av den råvaran.

Det verkar ju väldigt enkelt, och så får man användning för gammalt bröd också. Tummen upp
Man kan se det i nästa avsnitt av maträddarna som kommer nästa torsdag kl. 20.00 i TV 1.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.