01. Allmänt om miljön

Avokado dåligt för miljön

2017-03-20 10:39 #0 av: Magi-cat

Avokado är gott och nyttigt och västvärlden frossar - men till vilket pris för miljön?

"Avokadofrossandet har en baksida. I Danmark har två stora butikskedjor slutat sälja avokado som odlats i Petorcaprovinsen i Chile, en av världens största avokadoexportörer. Anledningen är en färsk rapport från miljöorganisationen Danwatch. I den berättas hur floderna i Petorcaprovinsen har torkat ut på grund av de vattenslukande avokadoodlingarna, rapporterar Sydsvenskan."

http://affarsliv.com/nyheter/alskat-bar-portat-fran-brittisk-krog-om4553313.aspx

Någon som vet mer om miljöpåverkan och vattnet i floderna?

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2017-03-20 11:14 #1 av: vendelay

Oj, hade ingen aning om detta. Gillar inte avokado så äter det egentligen aldrig men visste inte att det var så dåligt för miljön. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-11 09:02 #2 av: Sindri

Fråga butikerna efter avocado från Spanien. I södra Spanien (Costa Tropical) finns det gott om vatten, det är dessutom kortare transportsträcka.

Anmäl
2017-05-14 18:14 #3 av: [memoirsofaclone]

Här i stockholms innerstad frossar folk verkligen i denna frukt/grönsak/nöt eller vad det nu är. Dyra är de också. Kanske man får börja med ransoneringskuponger, en avokado per person och månad (för de som köper förstås). Så mycket som de säljer borde avokadoföretagen få in en del pengar i alla fall...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.