Närodlat inte alltid bäst
ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.
Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .
Medis på Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.
- Redigerat 10/22/23, 10:53 AM av Pyttelite
Det finns ju många faktorer att väga in när man väljer mat. En är ju hälsan, en annan miljön. Ibland går de hand i hand men andra gånger, som här, står de emot varandra. Man får hoppas att de kan identifiera och göra något åt problemet med kadmiumhalten i den svenska pastan.
Hoppas dom slutar med att sprida ut rötslam på svenska åkrar. Bäst att köpa ekologiskt mjöl och göra egen pasta.
På vilket sätt skulle det vara bättre med ekologiskt mjöl?
ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.
Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .
Medis på Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.
#2 Enligt Lantmännens hemsida får inte rötslam användas på spannmålsåkrar för livsmedelsproduktion om det ska användas i deras produkter. Så tveksamt om det är anledningen till de högre kadmiumhalterna (i alla fall när det kommer till Kungsörnens produkter) http://lantmannen.se/omlantmannen/vart-ansvar/fokusfragor/slam/
Att använda rötslam är ju inte bara negativt, eftersom det är viktigt att vi börjar tänka cykliskt om fosfor då det är en ändlig resurs.
- Redigerat 10/22/23, 10:53 AM av Pyttelite
Förutom näringsämnen kan odlade grödor också ta upp oönskade ämnen som finns naturligt i åkermarken. Ett av dessa ämnen är kadmium.
Halterna är låga i spannmål relativt vissa andra livsmedel, men eftersom mycket av den mat vi äter är spannmålsbaserad, är det ändå viktigt att ha kontroll på och minimera kadmiumhalterna. Lantmännen arbetar aktivt för att minimera kadmiumhalterna i våra livsmedelsprodukter.
Det arbetet sker i hela kedjan från jord till bord.
https://www.lantmannen.se/hallbar-utveckling/viktiga-fragor/kadmium/
Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.