01. Allmänt om miljön

Närodlat inte alltid bäst

2015-05-25 17:11 #0 av: vallhund

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hoga-halter-kadmium-i-svensk-pasta_4589784.svd

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-05-25 17:38 #1 av: Sehvrin

Det finns ju många faktorer att väga in när man väljer mat. En är ju hälsan, en annan miljön. Ibland går de hand i hand men andra gånger, som här, står de emot varandra. Man får hoppas att de kan identifiera och göra något åt problemet med kadmiumhalten i den svenska pastan.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2015-05-25 17:50 #2 av: Tant Grön

Hoppas dom slutar med att sprida ut rötslam på svenska åkrar. Bäst att köpa ekologiskt mjöl och göra egen pasta.

Anmäl
2015-05-26 02:08 #3 av: vallhund

På vilket sätt skulle det vara bättre med ekologiskt mjöl?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-05-26 19:52 #4 av: Sehvrin

#2 Enligt Lantmännens hemsida får inte rötslam användas på spannmålsåkrar för livsmedelsproduktion om det ska användas i deras produkter.   Så tveksamt om det är anledningen till de högre kadmiumhalterna (i alla fall när det kommer till Kungsörnens produkter) http://lantmannen.se/omlantmannen/vart-ansvar/fokusfragor/slam/ 

Att använda rötslam är ju inte bara negativt, eftersom det är viktigt att vi börjar tänka cykliskt om fosfor då det är en ändlig resurs.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.