08. Miljönyheter

Ratad räka ska odlas i Bjuv

2014-12-01 16:02 #0 av: moondancer

Aftonbladet.se skriver om en planerad odling av tigerräkor i skånska Bjuv. länk

Anmäl
2014-12-01 16:09 #1 av: Shalin

Jag förstår inte riktigt varför det ska odlas tigerräkor i Bjuv, som redan har så dåligt vatten. Det smakar jättemycket järn, och något annat nu med sedan några veckor tillbaka... Jag känner lite för att köpa vatten på flaska, och nej det hjälper inte att koka vattnet först heller. Smakar pyton :P 

Jag vet inget om hur sådan odling funkar, men ska det verkligen vara nödvändigt om det nu kommer bli utsläpp? Vart kommer det i så fall bli utsläpp? I vattnet antar jag?

Anmäl
2014-12-02 16:02 #2 av: Sehvrin

#1 Det kommunala dricksvattnet i Bjuvs kommun kommer från sjön Bolmen i Småland, så odlingen lär inte påverka dricksvattenkvaliteten. Jag antar också att de kommer ha kontroller på sig och följa reglerna i miljöbalken när det kommer till utsläpp. Jag tycker det är jättebra om de lyckas ordna en miljövänligare odling av tigerräkor, för det finns tydligen efterfrågan eftersom de fortfarande säljs i Sverige.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2014-12-02 16:13 #3 av: Shalin

#2 Jaha okej, ja men då så. Då ser jag det inte som något dåligt längre :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.