07. Biologisk mångfald

Gotlandsruss för biologisk mångfald!

2013-12-12 20:21 #0 av: Magi-cat

Gotlandsruss är en mycket gammal hästras från Gotland och räknas till de gamla svenska lantraserna. Tålig, säker på hoven och med trevligt humör en uppskattad häst till ridning och körning!

Nu vill man vid lantbruksuniversitetet ta reda på om man samtidigt dels kan bidra till att bevara russ-rasen och dels den biologiska mångfalden. 

"– Vår hypotes är att extensiv beteshållning av russ på ogödslade naturbetes- och skogsmarker ökar den biologiska mångfalden och att det kan ske med god djurvälfärd, säger Anna Jansson, professor i hästens utfodring och skötsel."

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/gotlandsruss-kan-ge-rikare-flora

Det låter trevligt tycker jag! Mer hästar och rikare flora - kan inte bli bättre! Glad

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2013-12-12 20:47 #1 av: moondancer

Låter som en jättebra idé!

Anmäl
2013-12-15 14:16 #2 av: Mantissa

Jag skulle gärna se att hästar gick vilda ute i markerna. Bönderna skulle kanske inte vara så glada alltid, men de måste ju ändå stängsla in markerna för svinens skull

Anmäl
2013-12-17 00:33 #3 av: KallaMigMimmi

jag har en granne som har får på bete för att hålla markerna öppna och får bidrag för det. kanske kan bli samma med Gotladsruss då:) Trevlig tanke!Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.