07. Biologisk mångfald

Svenska turister smugglar elfenben

2013-11-06 15:05 #0 av: moondancer

http://www.wwf.se/press/aktuellt/1543593-svenska-turister-smugglar-elfenben

Enligt en ny undersökning från WWF uppger 31% att dom har sett elfenben till salu och 9% säger att dom har köpt med sig en souvenir från en hotad djurat. 

Anmäl
2013-11-07 11:25 #1 av: Magi-cat


Arg

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2013-11-08 15:59 #2 av: [NeferNefer]

Men vilka puckon ... KräksUppenbarligen vet de att det handlar om hotade djurarter, eftersom de svarar ja, och då finns det inget försvar för ett sånt beteende.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2013-11-08 16:35 #3 av: Magi-cat

Man borde bifoga något med biljetten när de reser utomlands..."Köp inte..." och så en uppräkning av några hotade djurarter som man brukar göra souvenirer av...

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2013-11-10 08:41 #4 av: Bjornen

Det finns många stora lokala skillnader mellan olika länder. T.ex. Ukrainas mörkröda lista omfattar flera hundra arter. Jag har själv försökt skaffa listan men har inte lyckats och motsvarar nog ungefär vår svenska rödlistade arter som i en äldre upplaga omfattar några hundra sidor. 

Jag har mycket gärna velat fått tag i den mörkröda listan för att jag inte själv skulle på något vis hjälpa till att minska förekomsten av sällsynta arter. Vår svenska en (Juniperus communis) finns med på listan och många souvenirer säljs ofta gjorda av någon Juniperus-art, men det är omöjligt att skilja på vilken art de gjorda av (åtminstone för mig).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.