02. Livsstil

Ledare i GP, ekologisk mat

2013-11-06 14:51 #0 av: moondancer

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2165738-ekologiskt-inte-alltid-det-basta

GP har publicerat en ledare angående ekologisk mat i bland annat skolor. Tydligen är det fel att skolbarn får mer ekologisk mat och grönt på sina tallrikar. 

Dessutom står det: "Att tro att ekologiska produkter alltid är de bästa är dessutom oerhört naivt. Många veterinärer opponerar sig till exempel emot ekologisk djurhållning eftersom sjuka djur förnekas vård då det kan leda till att hela besättningen underkänns. Grymt nog är det inte heller tillåtet att vaccinera eller avmaska djur som skall bli ekokött." vilket är helt fel.

Anmäl
2013-11-07 08:16 #1 av: JonasDuregard

Texten i sin helhet är osammanhängande nonsens. Till exempel verkar all miljöhänsyn från kommuner avfärdas som att de "böjer sig för det politiskt korrekta". Så kan man ju se det...

Men jag håller med om att KRAV har en del irrationella regler som mer verkar bygga på vad som "låter bra" än på noggrann analys av vad som är bäst för miljön (till exempel förbjuder de GMO).

Men det betyder ju inte att KRAV på det stora hela är sämre än andra livsmedel, och lösningen måste så klart vara att förbättra de dåliga aspekterna av KRAV snarare än att slopa det helt.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.