Annons:
Etikettlivsstil
Läst 885 ggr
Sehvrin
1/13/13, 6:00 PM

Hälften av världens mat slängs

Nästan hälften av den maten som produceras i världen slängs istället för att ätas http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.485952/nastan-halften-av-varldens-mat-gar-till-spillo

Det är fruktansvärt mycket mat, men det finns saker man kan göra för att minska matsvinnet.

Här är en sida som sammanfattat problemet och vad man gör/kan göra åt det.

Har ni några tips för hur man kan miska sitt egna matsvinn?

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Annons:
Bjornen
1/21/13, 4:22 PM
#1

Mitt matsvinn är så litet att det inte kan bli mindre. Visst händer det att någon halv apelsin ruttnar och äpplen ruttnar under mognadsprocessen. Men det hamnar i komposten om inte det är smittat med svampsporer som kan spridas till andra växter. I så fall hamnar det på skogskiftet, där sporerna inte kan smitta trädgården.

Jag köper gärna nedsatta varor med koprt datum. Filmjölken lagrar jag ytterligare en dryg månad innan den är färdig att ätas och då smakar den som surmjölk istället för filmjölksblasket. Mjukbröd är bäst en vecka efter bakningen.

KimE
1/22/13, 10:12 AM
#2

Jag köper mycket torrvaror och frysvaror.

Upp till toppen
Annons: