07. Biologisk mångfald

Nationalnyckeln är hotad

2012-07-07 19:52 #0 av: Sehvrin

Nationalnyckeln, det bokverk som ska kartlägga alla Sveriges arter, är hotad då en utredning har föreslagit neddragningar på 20 miljoner kronor. Detta projekt är viktigt för kunskapen om våra arter, samtidigt som allmänheten har kunnat ta del av det i form av väldigt fina, och inte allt för dyra, böcker

Men nu är det som sagt hotat. Om du som jag vill att Nationalnyckeln ska finnas kvar och ska fortsätta ge ut böcker, skriv då på deras namnlista innan 15 augusti:

http://www.nationalnyckeln.se/sv/Aktuellt/utredning/skriv/?id=97

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2012-07-08 17:15 #1 av: KimE

Nationalnyckeln är ett projekt som svävat ut och blivit för stort och invecklat. Forskare som skriver om sitt specialområde kan arbeta hur länge och mycket som helst. Fast resultatet blir bra.

Anmäl
2012-07-08 22:38 #2 av: moondancer

Resultatet hittills har varit helt fantastiskt. Väldigt synd om det nu läggs ner då detta stora verk behövs!

Anmäl
2012-07-17 08:04 #3 av: Bjornen

Självklart tycker jag att bokverket är viktigt. Det som komplicerar bokutgivningen är att man har hittat så många nya arter och de först utgivna böckerna är redan omoderna.

Anmäl
2012-08-24 21:55 #4 av: Sehvrin

SLU kommer inte skicka in protestlistan till departementet. Följande mejl har man fått om man skrev på listan:

"Över 4800 personer uttryckte sin mening

Tack för att du visade ditt stöd och engagemang genom att skriva på vår upprop och protestera mot utredningens förslag om neddragningar av det årliga anslaget till Svenska artprojektet.

 

Uppropet var öppet mellan 1 juli och 1 augusti. Det avslutades två veckor tidigare än planerat efter SLUs ställningstagande att hanteringen av en namnlista inte var förenligt med myndighetsrollen. Många hann dock uttrycka sin mening och här kan du se en sammanställning av vad alla tyckte.

 

Synpunkterna ska inte uppfattas som SLU:s ståndpunkt och eftersom SLU kommit fram till att hanteringen av en protestlista inte var förenlig med myndighetsrollen kommer sammanställningen av synpunkterna och listan inte att vidarebefordras till departementet.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Nationalnyckeln"

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.