02. Livsstil

Biltvätt som miljöbrott provocerar bilägare

2012-06-26 11:03 #0 av: moondancer

Miljökontorets utspel om att biltvätt på garageuppfarten betraktas som ett miljöbrott upprör bilägarna i Linköping. Läs mer på corren.se


Hur är det med er, brukar ni tvätta bilen på garageuppfarten? Vad tycker ni om miljökontorets utspel?

Anmäl
2012-06-26 17:57 #1 av: Sehvrin

Jag förstår inte hur de kan ha tid och ork att ta tag i det, men jag tycker nog att de gör rätt. Troligen vill de ha en avskräckande effekt så folk tvättar sina bilar i godkända anläggningar och har sett att information inte räcker tillräckligt långt.

Jag tvättar inte bilen, eftersom jag inte äger någon bil Flört Men hemma hos mina föräldrar tvättas det utanför huset, men det är på grusväg och flera hundra meter till närmsta dagvatten, så spridningen blir inte så stor, men jag antar att även det inte är så miljövänligt.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2012-06-30 13:27 #2 av: [sakring]

Min man tvättar bilen på garageuppfarten medan jag kör ned till en bensinstation. Det ska dock sägas att vattnet inte rinner ned i någon dagvattenbrunn utan vi har grus under plattorna så det filtreras där.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.