08. Miljönyheter

Greenpeace aktion

2012-05-03 21:14 #0 av: lena.lindberg68

Arktis är ett av de sista orörda naturområdena på planeten, hem för unika djurarter som redan drabbats hårt av ett flertal miljöproblem, såsom miljögifter, och överexploatering i form av jakt. De skulle inte tåla ytterligare påfrestningar som ett oljutsläpp skulle innebära.

Isarna som täckte Arktis var tidigare ett effektivt skydd mot oljeborrning. Men när klimatförändringarna nu gör att de smälter i allt snabbare takt, till följd av vår förbränning av just olja, öppnas Arktis för bolag på jakt efter mer olja.

Det är dags att tänka om! Konsekvenserna vid ett eventuellt oljeutsläpp skulle bli enorma, och möjligheterna att sanera efter ett sådant i Arktis är i det närmaste obefintliga.

Men vi kan stoppa Shell och andra oljebolag från att förstöra Arktis! Du behöver inte borda ett skepp för att åstadkomma förändring - du kan mejla Shell och be dem sluta borra efter olja och be dina vänner göra samma sak.

Tillsammans kan vi rädda Arktis!

Klicka på länken och mejla Shell:

http://www.greenpeace.org/sweden/se/nyheter/nyheter/skydda-arktis/?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=SE%20arktis%20

Anmäl
2012-05-10 20:49 #1 av: SweGizmo

Mycket bra!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.