04. Klimat

Skeptisk forskare bekräftar global uppvärmning

2011-10-26 18:21 #0 av: Sehvrin

"Nu presenteras ytterligare en studie som slår fast att den globala medeltemperauren ökat med nära en grad de senaste 100 åren. Men den här gången är det en grupp vetenskapsmän ledd av klimatskeptikernas favoritforskare som kommit fram till resultaten."

Detta kan man läsa på Sveriges radios hemsida

Man kan också läsa mer om det på projektets egen hemsida

 

Vad tycker ni om det här? Gör det att ni ändrar uppfattning om den globala uppvärmningen?

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2011-10-29 13:33 #1 av: Halvdansken

Det påverkar inte mig en millimeter. Läs gärna på The Climate Scam, en sida för oss som är skeptiska till IPCC & Co.

"Ja nu är det ju verkligen värre än vi trott eftersom det plötsligt inte handlar om ca 0,7 grader utan en hel grad. Ni som hängt med i svängarna vet ju att det inte är sant eftersom det man har kommit fram till i BEST-projektet är att temperaturen har ökat med 1 grad över land." Länk till artikel.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-10-29 22:17 #2 av: moondancer

Att det pågår en höjning av medeltemperaturen är de flesta överens om. frågan är (för min del) om under hur lång tid detta kommer att pågå och om det är orsakat av människan.

Anmäl
2011-10-30 20:49 #3 av: SweGizmo

#2

Jag jobbar på Greenpeace och har tagit del av mycket forskningresultat. Jag vet att det sas att 98% av globala uppvärmningen är på grund av männsklig aktivitet.

Anmäl
2011-10-30 21:07 #4 av: Halvdansken

Och eftersom Greenpeace sa det så måste det vara sant?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-10-30 21:23 #5 av: Sehvrin

Det påverkar inte min åsikt, eftersom jag tror på den globala uppvärmningen. Jag tror också på att det är människan som orsakar den, men kan tycka att vi lägger lite välmycket fokus vid det här miljöproblemet och lätt glömmer bort alla andra. Visst är det så att om temperaturen höjs så kommer det kunna ske mycket skador runt om i världen, men samtidigt så känner jag att det finns andra frågor som borde vara mer prioriterade. Till exempel massutdöendet.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2011-10-30 23:08 #6 av: SweGizmo

#4

Greenpeace har  anställda forskade som kommit  fram till samma resultat som oberoende forskare.

Man kommer fram till samma resultat överallt, det är ingen hemlighet längre att den globala uppvärmningen existrerar och varför.

Anmäl
2011-10-31 10:21 #7 av: Halvdansken

#6. Om du tex går in på The Climate Scam och läser där så kan du se att det finns massor med forskare som inte alls stödjer AGW teorin.

Det finns också en hel del politiskt spel i hela den där cirkusen mellan lobbyister, WWF, Greenpeace, politiker, IPCC och firmor som tjänar pengar på växthusteorin. Väldigt intressant.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-10-31 18:05 #8 av: SweGizmo

#7

om man inte tror på växthuseffelten är man fruktansvärt naiv och blind.

Översvämmningar i Thailand värre än någonsin, New York för ett tag sedan och nu har dem snökous istället vilket dem aldrig haft så här tidigt och med den mängden (30 cm på några få timmar) och i Afrikas horn har dem värsta torkan på 60 år. Regn, snö och gassande sol på konstiga årstider, isarna smälter för fort mm

Dem enda som vinner på att förneka och dölja är oljebolag eller andra industrier som på något sätt bidrar till klimathoten.

Du tycke allstå det är fel av tex Greenpeace att sattsa på att få politiker och företag att vilja ta fram förnyelsebar energi, att rädda regnskog och biologisk mångfald, sattsa på hållbar fiskepolitik och att man inte släpper ut gifter i världens vattendrag som dödar både miljö, djur och människor.

Du tycker allstå det är fel att Greenpeace tex stoppade företaget Mattel att hugga ner regnskog för att göra kartonger till Barbie, Lego och Disney leksaker.

Du tycker allstå att vi bara är ute efter pengar när vi sitter fastkedjade, frysandes och hungriga utanför palmoljebolag som dröser ner massa regnskog för att odla palmolja och som dödar massvis med orangutanger och andra utrotningshotade arter som inte kan lev bland palmoljeplantagen.

Ja, bevare mig väl säger jag bara.

(Säkert massa skriv och stavfel men så blir det när jag skriver och är frustrerad)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.