Annons:
Etikettallmänt-om-miljö
Läst 986 ggr
moondancer
2011-10-04 09:28

Sverige bör satsa på odlat kött

Att låta köttceller växa i en behållare i stället för i ett djur ger en både miljövänligare och hälsosammare produkt. Många känner olust över att maten förflyttas bort från naturen, men fördomar bör inte få stå i vägen, skriver forskarna Stellan Welin och Julie Gold. Fortsätt läs på svd.se

//Olle
Sajtvärd för svensknatur.ifokus, miljö.ifokus och studier.ifokus

Annons:
Sehvrin
2011-10-04 16:35
#1

Jag känner mig fortfarande lite skeptisk till det. Men ju mer jag funderar på det, desto mer okej tycker jag att det verkar.

Vad jag kan se (är inte så insatt i det) så verkar det ju inte finnas någon risk med den typen av köttproduktion som inte redan finns idag. Man skulle ju också slippa den typen av djurhållning som finns idag (och kanske kan få upp priset på det "naturliga" köttet i samma veva).

Sen är det ju egentligen inte mer onaturligt än att man använder jäst på paket. Det tillverkas ju också genom odling och industriella processer.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Upp till toppen
Annons: