11. OT - Off topic

Presentationer

2009-02-22 00:55 #0 av: moondancer

Det är alltid trevligt att veta vad det är för personer som man pratar med. Här kan du skriva en presentation av dig själv.

Du kan också skicka med en bild om du vill, som kan föreställa vad som helst. Dig själv, ett kärt husdjur, en fin vägg...

Anmäl
2009-03-17 23:17 #1 av: Hawknestgrove

HEj! Hawknestgrove här, sajtvärden på Svensk Natur. Vill bara säga grattis till er, verkar vara en toppensajt! I synnerhet rovdjursdiskussionerna komer jag med varm hand att rekommendera att ni får stor del av och kommer med glädje att ekommendera dessa hit! Toppenjobb! Än en gång, grattis!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-03-17 23:19 #2 av: moondancer

TackSkrattande

Anmäl
2009-03-30 01:31 #3 av: chik

Hej!!Lena här.

Rovdjur! ja det är något som man känner för när man har ståt i närheten av ett.

Så jag blir medlem.

Jag önskar er lycka till.Lena

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2009-03-30 20:35 #4 av: Coturnix

Hej! Coturnix här. Medlem på ifokus sedan några år tillbaka. Huserar mest på Häxor och Trådslöjd. Trädgårdsodlande, i trädgård med trädsamling, blommor, höns, gäss och vaktlar.

Skeptisk till hur vår matindustri utvecklat sig. Ratar tillsatser i livsmedlen och blir riktigt arg när barnen serveras uppvärmd köttfärs som är stekt i Mexico, och i övrigt dåliga hel och halvfabrikat i skolmatsalarna.

 

 

Anmäl
2009-03-31 23:38 #5 av: Bleenda

Hejsan!

Bleenda här. Håller på med fotografering mm. Och är medarbetare på en hunduppfödning där vi föder upp 3 jakthunds raser. Älskar skog och natur och de som lever där. Rovdjur som andra djur i skog och mark. Bor på landet.

Lycka till med den här sajtenSkrattande

Anmäl
2009-04-02 12:58 #6 av: Bjornen

Björn Engström heter jag och bor i Enviken 3 mil norr om Falun. Trädgårdsmästare under sommarhalvåret med en visningsträdgård om drygt 3000 olika växter från jordens alla hörn. Jag har odlat växter sedan jag var ungefär 4 år gammal och det fattas inte mycket i 50 års odling. Möjligen till och med över 50 år eftersom det sagts mig att jag började med växterna innan jag lärt mig gå. 

Jag har varit mycket aktiv i miljöfrågor och har drivit miljöfrågorna mycket starkt och aktivt inom Centern.

Vintertid sysslar jag mycket med forskning kring kulturväxternas historia och många olika kulturhistoriska fenomen. Där man finner att naturen var en mycket viktig del isamhället och det gällde att få mat för att överleva, vilket gjorde att man måste bruka och inte förbruka olika naturliga produktionsfaktorer.

Jag känner att jag har förstått naturen så mycket att det är så svårt att förstå och minsta mänskliga påverkan kan rubba hela systemet totalt.

Jag sysslar mycket med folkbildning och försöker förmedla mina kunskaper till andra genom kurser och föreläsningar i skilda ämnen tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan och genom olika högskolor. Det finns mycket mera att lära och det ska förmedlas till andra och förhoppningsvis ska flera kunna förstå lite mera vad naturen har att erbjuda i form av ätbart, njutbart och sevärt. En miljö som är blandad med gammal kultur, nya forskningar och nya lärosatser som ger ett trevligt, lärorikt och nyttigt liv.

Mera finns att läsa om mig på egen sida.

Anmäl
2009-04-02 13:19 #7 av: Tom-B

Det kanske är på plats att även Medarbetaren säger nå´t om sig själv. Fast jag tycker jag har presenterat mig på flera platser tidigare.

Jag är alltså en äldre gentleman, pensionär. Är Lantmästare och har i över 50 år jobbat inom jord- och skogsbruk, de senaste 40 åren som egen företagare. Innan jag trappade ner och drev mer eller mindre hobbyjordbruk med utrotningshotade raser, som t ex den fjällnära kon, Skånegåsen, Blommehöns, hade jag ett medelstort lantbruk med dikor, får och svin på kanten mot Österlen i Skåne.

Jag har alltså ägnat mig åt modernäringen, fast jag är född stadspojke.

Numera ägnar jag mig åt släktforskning, flugfiske (sajtvärd för Flugfiske i Fokus)och är medarbetare på Miljö i Fokus.

Ungefär samma finns väl att läsa på Min personliga sajt.

Mitt nickname är Malma.

//Tom

 

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-04-03 01:42 #8 av: ManBearPig

Hej, Manbearpig här , största trollet på forumet.

Anmäl
2009-04-03 23:36 #9 av: Sukram

Hej! jag heter Markus, mitt gmala nickname på ifokus Markus_h funkade inte efter att forumet gjordes om men läs mitt nick baklänges så ser ni att jag är samma personFlört

Har pluggat biologi och geovetenskap, tog examen i växtekologi/ naturvårdsbiologi. Skrev mitt exjobb om skötsel av ekbiotoper med skyddsvärda skalbaggar.

Engagerad i hållbar utveckling, miljö och naturvård. Jobbar idag på en gymnasieskola.

Anmäl
2009-04-05 09:53 #10 av: Zenrin

Jag bor 3.5 mil utanför Östersund. Varit politiskt aktiv sedan 2000. Rättvisa och miljö har varit min hjärtefrågor. Arbetat mycket mot rasism, fascism och kapitalism. Har en frihetlig ekosocialistisk grundsyn. Utbildad undersköterska men för närvarande arbetslös. Annars har jag arbetat på byns äldreboende och kommer antagligen hamna där igen snart. Har även komvux-utbildat mig i samhällskunskap och gick (mot min vilja) fordontekniskt i gymnasiet så jag kan mecka lite med bilar även fast jag inte har någon bil. Har valt att leva utan (av miljöskäl).

Jag är zenbuddhist, vegetarian, antispeciesist och musiker. Har spelat gitarr och bas i halva mitt liv faktiskt och det gör mig nog till musiker mer än något annat. Har spelat i endel band och spelat in en skiva men hoppade av bandet när den släpptes. Nu spelar jag mest på min aukustiska gitarr och på min Shakuhachi, en flöjt av bambu. Mitt liv går främst ut på zenfilosofi just nu.

Anmäl
2009-04-07 11:20 #11 av: bettin65

Hej blev just medlem här inget stort kunnande men ett stort intresse för miljö, växter etc . kommer att följa Lite vad som händer här.

Skulle gärna läsa mer om ekologisk odling etc, vill gärna lära mig mer om det........

Anmäl
2009-04-27 18:28 #12 av: FeliciaS

Hej ^^
Felicia heter jag, är en 17 år gammal tjej bosatt lite utanför Göteborg, medarbetare på Marsvin.ifokus sedan rätt lång tid tillbaka och även förhållandevis nyligen också Bakverk. Mina största intressen är djur (främst marsvin och hästar), natur och fotografering. Tycker verkligen att miljön är något viktigt och är noga med att göra den så bra som möjligt för framtiden. Är dessutom vegetarian sedan lite drygt fem år tillbaka, och det har blivit som en liten livsstil i vissa fall ;) Går första året på gymnasiet, inriktning Samhäll/Estet. Har en väldigt upptagen fritid för det mesta *s*
Det var väl lite om mig, hej svej :)

Tycker f.ö. att det är mycket trevligt med en sådan här sajt, har länge haft planer på att starta en innan - när jag fyller 18 år. 

Anmäl
2009-06-05 12:55 #13 av: OleaViola

hej hej är den samme som Ovan Bettin 65 har bytt användar namn för jag tyckte inte mitt riktigt passar in på mig.

Jag blev Medlem på nytt har kanske inte kommit igång med mitt skrivande här men det kommer nog vad det lider......

Till hösten kommer jag att läsa naturkunskap och Miljökunskap på gymnasie nivå ......... ska bli så intressant !

Vi hörs !

Anmäl
2009-06-11 22:23 #14 av: JanLindgren

Hej!

Jag har inget nickname utan heter verkligen Jan Lindgren. Jag har hållt på med växter och djur i ca 60 år. Just nu håller jag på att bygga en demo och experimentträdgård med ätliga frukter och bär i norra Skåne. I vårt hushåll är jag praktikern, min hustru är bla kemist och mikrobiolog och vår inneboende kompis är biolog och läkare. Vi diskuterar naturvetenskap en stor del av vår tid och har för länge sedan insett att det nuvarande intresset för miljö alltför ofta bygger på okunskap. Miljödebatten styrs ofta av journalister som helt saknar kontakt med odling och har stora brister i sin biologiska kunskap.

Förhoppningsvis kan den här siten sprida lite kunskap istället för den tro på magi som man ofta stöter på. Glöm inte att allt som finns omkring oss består av kamikalier.

MVH

Jan

Anmäl
2009-06-16 17:10 #15 av: Anderssonskan

Hej

Jag hater Eva och bor i Finspång

Jag huserar mest på siames i fokus därav min bild på en av mina katter.

Är utbildad inom energi och därav mitt intresse av denna sida. Hoppas på många och långa diskussioner om energihushållning och hoppas att jag får lägga in matnyttiga artiklar och annat smått o gott här på sidan!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.