02. Livsstil

Snabbvärme eller långsam uppvärmning?

2009-05-28 22:33 #0 av: Sehvrin

Jag har funderat på en sak rätt länge nu: När man värmer upp ugnen, vilket drar mest energi: Snabbuppvärmning eller långsam uppvärmning?

Snabbuppvärmningen drar ju mer energi om man bara ser till en ögonblicksbild, men ugnen blir varmare snabbare och man kan börja använda den snabbare och den behöver inte vara på lika länge.

Medan den vanliga uppvärmningen tar längre tid (och därmed kommer ugnen vara på längre), men jag gissar att den drar mindre energi i en ögonblicksbild.

Vad tror ni?

En annan fråga som nästan är relaterad till detta är ju eko-programmen på vissa diskmaskiner som är ungefär dubbelt så långa som ett vanligt program (nu vet jag i och för sig inte om "eko" står för "ekonomi" eller "ekologi" (miljövänligt))

Dela gärna med er om era tankar om detta.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2009-05-31 08:31 #1 av: Bjornen

Bäst är ju att använda ugnen från början och sätta in i kall ugn. Kanske inte att rekommendera vid bakning. Värmeförluster sker ju huvudsakligen genom luckan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.