07. Biologisk mångfald

Sänkta anslag till biologisk mångfald

2010-03-31 15:21 #0 av: Sehvrin

Regeringen vill sänka anslagen till arbetet för biologisk mångfald med 210 miljoner kronor per år i tio år. Detta för att de kommer använda skog som Sveaskog äger som bytesskog när privatägd mark sätt undan och skyddas.

Men med minskade anslag kommer det bli mycket svårt att uppnå miljömålet "Levande skogar".

Mer om detta finns att läsa hos Naturskyddsföreningen

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2010-04-05 14:18 #1 av: KimE

Bytesskog är mer värt än rena pengar, har du fått ersättning för marken så är den borta. En utbytes mark kan du bruka och använda i flera generationer. Det är den bästa möjligheten att göra reservat på bolagsmark, de som är fsc certifierade måste då även fylla på den frivilligt skyddade marken.

Men de kommer att skänka bort skog som skattebetalarna äger!

Risken är att de gör fler av den enkla sorten i fjällnära trakter där reservaten redan är enorma(Oskyltade, gränserna omarkerade,riktigt dåliga vägar). Få reservat görs där de behövs mest nära städer där den mesta marken är påverkad och det är dyrt, svårt och de blir små. De reservaten kan dessutom bli välbesökta och ge andra värden än de biologiska.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.