01. Allmänt om miljön

Hjälp! Miljöaktioner?

2010-11-02 12:33 #0 av: [EllenFasth]

Hej!
Jag går första året på en gymnasieutbildning som inriktar sig på hållbar utveckling.

Vi har nu fått ett grupparbete där vi ska göra någon form av miljöaktion som sedan ska redovisas. Självklart måste det vara lagligt att göra.

Vi har funderat men inte kommit på något roligt att göra. Så jag tänkte fråga här, om ni har några ideer på vad man kan göra.


http://hd.se/helsingborg/2007/05/05/miljoeaktion-upproerde-bilister/
Här är ett exempel på vad några ungdomar gjorde i helsingborg.

Hoppas ni har några ideer och kan hjälpa till!
/ Ellen

Anmäl
2010-11-02 13:57 #1 av: Halvdansken

Jisses, gör inte som de i Helsingborg! Uppmuntrar skolor till sånt här?

Plantera ett träd nånstans istället.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-11-03 12:13 #2 av: Tom-B

Kolla vad de stora elbolagen, Vattenfall-Eon-Fortum, gör med sina dammar, stora som små. Hur mycket avsätter dom av sina gigantiska vinster till förbättrad miljö för människor, fisken och övrigt liv i våra vatten.

Redovisa sedan detta genom att blogga, på Facebook, skriv till Uppdrag Granskning, och demonstrera med plakat utanför diverse offentliga byggnader och livsmedelsaffärer.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2010-11-04 14:09 #3 av: karin46

När jag förra julen tänkte köpa några skivor julskinka på COOP's delikatess frågade jag vad spillet kostade (det var några veckor efter att medierna uppmärksammat hur mycket BRA mat som slängs i soporna). Många andra affärer säljer blandat spill till reduserat pris.

Varför inte dokumentera vilka butiker som slänger alt säljer till reduserat pris köttspill och varor med kort datum etc. Kanske också till vilka priser och % rabatter.

Jag skulle gärna läsa ert resultat, kanske någon lokaltidning skulle vara intresserad av resultatet och köpa ert skolarbete.

Lycka till!

 

Anmäl
2010-11-04 14:41 #4 av: [EllenFasth]

Era förslag tål absolut att tänkas på! Ska höra med de andra i gruppen vad de tycker.


Jag vet ännu inte hur resultatet kommer redovisas, antingen i text och bild eller i film. Eller kanske en kombination. Jag återkommer här i tråden när vi kommit lite längre! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.