Livsstil

Lilla Earth Hour

2009-11-12 13:31 #0 av: pernillaa

Den 28 mars 2009 avsatte hela världen en timme åt naturen, då lampor och elektronik släcktes i den omfattningen det gick. En liten grupp försökte förra våren hålla en miniversion av detta och har nu haft uppehåll under sommaren. Den 31 oktober, det vill säga kvällen för Halloween, gjorde vi ett nytt försök med att dra igång med detta igen. Häng på. =)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Bild98.jpg

 

 

Arbetet att främja miljön är stort och kräver ganska mycket av mänskligheten. Men egentligen är det en självklarhet då vi lever av naturen. Att släcka ner våra lampor och elektronik en timme/vecka är inte mycket begärt, men gör ändå skillnad ifall vi blir många som gör det.

Se på det som en möjlighet att vila lite från världens krav. Som förr i tiden. Mys med pojkvän/flickvän, spela spel och mys med barnen eller berätta spökhistorier för varandra kanske. =)

Varje lördagkväll, kl 19:00-20:00 kommer åtmistone jag att släcka allt och tända ljus istället. Datorn kommer också att vara avslagen!

 

Fler sajter på iFokus har börjat haka på idén som jag ursprungligen drog igång på Spökbilder iFokus. Det tycker jag är fantastiskt roligt att se. =)

Kram på er alla

// Pernilla

 

 

Bild62.jpg

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

 

 

 

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-14 19:48 #1 av: Sehvrin

Det är en bra idé Skrattande Förutom att spara energi så får man ju en timme ifrån all stressande teknik och kan bara ta det lugnt.

Tänker släcka ner mina lampor ikväll Glad

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2009-11-14 19:54 #2 av: pernillaa

Vad kul. Jag ska börja släcka ner nu och tända ljus och baka chokladbollar med sonen. Sen ska vi sätta oss ner med chokladbollarna och en hög böcker i fotöljen och baaaara ägna oss åt varandra och mysa. =D

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.