Miljömärkningar

Svenskt Sigill

2009-12-21 19:10 #0 av: AnnaLundin

Svenskt Sigill är idag Sveriges bredaste kvalitetsmärkning på mat och blommor. Svenskt från ax till limpa, alltid granskat av oberoende kontrollföretag. Över 4500 bönder och odlare är grunden för att du kan hitta märket i din butik - på allt ifrån mjölk, bröd och ost till örtkryddor, kyckling, naturbeteskött och krukväxter. Och nya Svenskt Sigill-märkta varor tillkommer hela tiden.

De produkter som är märkta med Svenskt Sigill kommer från svenska gårdar och odlingar som är kontrollerade och lever upp till höga krav på livsmedel, god djuromsorg, miljöansvar och öppna svenska landskap.

Syftet med märkningen är att göra det enklare för konsumenterna att göra ett medvetet val och att därmed bidra till att svenskt jordbruk kan fortsätta att utvecklas med omtanke om människor, djur och natur (i riktning mot världens renaste).

De produkter som idag finns med Svenskt Sigill-märkning är bröd, mjöl, gryn, grönsaker, potatis, frukt, bär, dryck, mejerivaror, kött, svamp och prydnadsväxter och fler produkter är på gång.

Märket Svenskt Sigill ägs av Sigill Kvalitetssystem AB, som är ett dotterbolag till Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. I styrelsen finns lantbrukare, representanter från LRF och företag som märker sina produkter med Svenskt Sigill.

Låter detta intressant? Besök Svenskt Sigills webplats och läs mer där om hur man arbetar för att uppnå sina syften!

Anmäl
2010-01-07 13:38 #1 av: moondancer

Efter att ha läst lite snabbt på deras hemsida verkar det som att det är en bra miljömärkning. Jag har dock inte jättebra koll på denna miljömärkning.

Anmäl
2010-01-09 01:51 #2 av: Sehvrin

Jag har alltid trott att den här märkningen endast handlat om att varan kom från Sverige och inte funderat så mycket mer över det. Kul och nyttigt att lära sig nya miljömärkningar (särskilt då jag trodde att jag hade någorlunda koll på de flesta...)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2011-08-27 19:53 #3 av: Stormhatt

Det är en väldigt luddig märknng.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.