02. Livsstil

Miljö mat

2009-04-13 00:13 #0 av: Coturnix

Musslor verkar vara "bra mat" ur miljösynpunkt?
Åsikter - erfarenheter om det?
Miljömat/ Musslor

Anmäl
2009-04-13 00:20 #1 av: moondancer

Har aldrig tänkt på att musslor skulle vara miljövänligt förut, men det vekar stämma. Jag äter av ren princip så lite från havet jag kan, eftersom jag inte gillar sättet havet exploateras och hur fiskar bahandlas när de väl är fångade. Men man kanske skulle testa att äta musslor. Har aldrig smakat

Anmäl
2009-04-13 14:33 #2 av: estetia

Ja de renar ju västkustens vatten från näringsämnen så det är ju bra för miljön Glad

Används som protein i hönsfoder med

Länk till fakta

Anmäl
2009-04-14 13:12 #3 av: Tom-B

Jag råkade få tag på ett äldre nummer av Råd & Rön, nr 5 maj 2008.

Där fanns en notis om Organisationen Sveriges Konsumenter. Deras tidning hade haft temat Mat och klimat, där man sa sig vara kritisk till en klimatmärkning av livsmedel.

Vad har hänt se´n dess med denna klimarmärkning, som miljöministern Carlgren tyckte var så bra?

//Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-04-15 12:30 #4 av: Stormhatt

#3 Varför var de kritiska till en klimatmärkning av mat?

Anmäl
2009-04-15 12:35 #5 av: Tom-B

Vet inte. Har bara läst notisen. Och det är ju ett år sedan.

//Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-09-04 16:59 #6 av: batski

Jag ser inte musslor som mat men vet att de renar vattnet.

Anmäl
2009-09-05 22:48 #7 av: sissie

Musslor tycker inte jag är någon höjdare egentligen, men några goda varianter har jag provat. Musslor på pizza är gott. En gång åt jag gräddstuvade musslor på rostat bröd. Det var smarrigt. Så visst kan musslor vara något. Fast äta mujsslor som de är tror jag nog att jag hoppar över. De smakar ju mest bara saltvatten så. De behöver tillagas.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-09-06 21:16 #8 av: Maria

Bland det bästa jag vet är att koka musslor i vitt vin.

Färska blåmusslor är dessutom inte särskilt dyrt.

När jag var liten åt vi alltid dessa råa då vi fiskadeFlört

/Maria

 

Anmäl
2009-09-06 21:28 #9 av: Tom-B

Musslor, stekta med vitlök, serverade på en väl smörad och rostad brödskiva och serverade med ett glas vitt vin, temp 16-18 gr.

Det är klart, det kan väl möjligtvis finnas något bättre, men nog är det svårfunnet.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-09-06 21:32 #10 av: Maria

#9 Nu blir jag alldeles lyrisk...Kyss

/Maria

 

Anmäl
2009-09-06 21:36 #11 av: Tom-B

Exakt min känsla!

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.