Annons:
Etikettmiljömärkningar
Läst 1848 ggr
Sehvrin
2011-02-08 20:04

WWF gav vika för Vietnams påtryckningar

"Världsnaturfonden gav efter för påtryckningar och hot från regimen i Vietnam och plockade bort den viktiga exportfisken pangasius från sin lista över fisk som konsumenter ska undvika. Hård kritik kommer nu från en av världens främsta fiskeexperter." Läs mer här

Hur ska man kunna våga äta fisk  och annat då de listorna som finns kanske inte stämmer? Bra i alla fall att någon upptäckt detta.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Annons:
ljushuvudet08
2011-02-12 16:28
#1

Det var fegt av WWF, och jag hade högre tankar om dem.

Halvdansken
2011-03-01 19:13
#2

Varför är den rödlistad? Lång artikel utan att de berättar varför.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Sehvrin
2011-03-01 19:52
#3

#2 Den är inte rödlistad på det sättet som man brukar tänka på (att den är hotad) utan den är/var med på WWFs fiskguide där man har en grön lista (ok att äta), gul lista (ät endast sällan) och en röd lista (undvik helt). Var fiskarna hamnar beror delvis på om de är hotade eller ej, men också vilken miljöpåverkan uppfödningen/fångsten har. Pangasusen hamnade på den röda listan på grund av den kraftiga miljöpåverkan.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Sehvrin
2011-05-12 00:12
#4

Jag slängde ett öga på fiskguiden [pdf] idag och såg att hajmalen fortfarande är kvar på den röda listan, glädjande nog Glad

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Upp till toppen
Annons: